Reisinformatie

U bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van vaccinaties, het nemen van voorzorgmaatregelen en het verkrijgen van inlichtingen voor de bestemming waar u naar toe reist.

 

Stoelnummer reserveren

KLM, maar ook veel andere maatschappijen, reserveren vooraf alléén nog stoelnummers tegen betaling. U kunt dit doen via de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij direct nadat u zich bij ons heeft geregistreerd voor een nascholing.

 

Reisdocumentatie

U bent bij onze reizen zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van een geldig paspoort en eventuele andere reisdocumenten/visa en Covid in- en uitreis-verplichtingen.

Voor de meeste bestemmingen buiten EU/Europa is een paspoort vereist dat ná uw terugkeer in Nederland nog minimaal 3 (o.a. Zuid-Afrika) tot 6 maanden (héél Azië) geldig is. Soms ook hanteren buitenlandse grens-autoriteiten de eis dat het paspoort nog ten minste 1 of 2 lege bladzijden bevat. Controleer één en ander op de websites van ambassades, net als eventuele vaccinatie-verplichtingen.

Verifieer ruim voordat u op reis gaat of uw reisdocumenten – en die van het meereizend gezelschap!- inderdaad voldoen aan de regels van te bezoeken landen. Hou er ook rekening mee dat de naamsvermelding, vóór- en achternaam, op uw vliegticket exact overeen moet komen met de schrijfwijze in uw paspoort. De (Schiphol) incheck-balie kan en mag u weigeren indien dit niet het geval is of kosten rekenen voor een aanpassing.

Regels voor reisdocumenten en visa zijn onderhevig aan veranderingen. Wij adviseren u bij iedere voorgenomen reis de website van de relevante ambassade te raadplegen en bij twijfel over de regelgeving contact op te nemen met de sectie consulaire zaken van de ambassade. De procedures voor het verkrijgen van een visum staan in het algemeen uitgebreid en helder beschreven op de website van de betreffende ambassade. Uiteraard kunt u voor het verkrijgen van een visum ook gebruik maken van een commercieel bemiddelingsbureau.

 

Wees alert bij reizen naar de volgende landen!

  • Indonesie; uw paspoort moet ná terugkomst in Nederland nog zes maanden geldig zijn!
  • Zuid Afrika; uw paspoort dient nog 3 maanden na terugkeer geldig te zijn en minimaal 2 lege pagina’s in uw paspoort te bevatten.
  • Thailand; uw paspoort dient bij vertrek uit Thailand nog 6 maanden geldig te zijn.
  • Seychellen; uw paspoort dient tot ná uw vertrek uit de Seychellen geldig te zijn. Een toeristenvisum verkrijgt u bij aankomst maar let op de aanvullende eisen die regelmatig worden aangepast/ aangescherpt.

Let op!

Blijft u vooral de websites van betrokken landen/ambassades raadplegen op de meest actuele regelgeving op het gebied van visum-beleid en paspoort geldigheid omdat dit altijd op ieder moment kan worden aangepast.

Stichting Docendo Orbis werkt samen met Meeting & Convention Travel in Breda, aangesloten bij GGTO garantiefonds en Calamiteitenfonds. Zij behouden zich het recht voor de prijzen aan te passen indien zich grote wijzigingen voordoen in geldkoersen, vervoerskosten, heffingen en belastingen.

Onze reisarrangementen zijn altijd gebaseerd op vanaf prijzen en om een, oplopende, vluchttoeslag te voorkomen adviseren wij u tijdig te boeken.

Kijk voor laatste actuele informatie op de site van de Rijksoverheid vakantie en reizen.