receptie doktersassistente POH

AGENDA 2024

Nascholing voor doktersassistente en POH

Aristo Meeting Center Utrecht Lunetten

Utrecht najaar 2024

Nascholing voor doktersassistente en POH  

Nascholing ouderverstoting voor de POH

 

Praktijkondersteuners krijgen regelmatig te maken met patiënten die verwikkeld zijn in een complexe scheiding. Vaak is er ook sprake van (dreigend) contactverlies tussen een minderjarige en één van de ouders. Dit fenomeen, ook wel bekend als oudervervreemding of ouderverstoting, is voor hulpverleners dikwijls lastig te herkennen. Dat maakt dat je – onbewust – gemakkelijk op het verkeerde been wordt gezet, waardoor ouders en kinderen niet de hulp krijgen die nodig is.

 

Na deze nascholing:

  • Heb je inzicht in de signalen, patronen en gedragingen bij ouders en kinderen die kenmerkend zijn voor ouderverstoting;
  • Weet je wat ouderverstoting is, hoe het ontstaat en wat het doet met het brein van kinderen;
  • Kun je onderscheid maken tussen een kind dat te maken heeft met ouderverstoting en daadwerkelijke kindermishandeling;
  • Ken je een aantal belangrijke do’s en don’ts rondom het hulpaanbod als praktijkondersteuner en/of het doorverwijzen naar andere hulpverlening.

 

Tijdens de training is ruimte voor de inbreng van eigen casuïstiek.

 

info@docendoorbis.nl ovv van uw beroep.

Locatie

Aristo meeting center Utrecht Lunetten is een een inspirerende en stijlvolle vergader- en trainingslocatie. Aristo Utrecht Lunetten ligt direct naast het NS-station Utrecht Lunetten en is dus perfect bereikbaar. Met de 6de plaats voor Beste Meetinglocatie 2023 in provincie Utrecht dé ideale plek om onze nascholingsprogramma’s te organiseren.

 

De cursus zal 6 uur omvatten met een gezamenlijk onderdeel over communicatie.

Daarna zullen de doktersassistenten het programma volgen over triage en de POH het onderdeel ‘ouderverstoting’ en de gevolgen voor kind en verstoten ouder.

Open hier het digitale inschrijfformulier met prijsinformatie.

Lees meer over het wetenschappelijk programma.